Öt faluból, ötven fővel – az öttevényi hittantábor (2023.08.07-11.)

Az idei nyár sem múlhatott el hittantábor nélkül. Plébániáink gyerekeinek 5 napra való csupa jó programot állítottunk össze napközis tábornak augusztus második hetére. Egészen új szervezői csapattal, és több mint 40 gyerekkel vágtunk neki a hétnek. Balázs atya mellett szeretettel fogadtuk Horváth Csaba diakónus atyát, aki közvetlenségével első pillanattól kezdve belopta magát a gyerekek szívébe.

Kirándultunk Pannonhalmán, ahol nem csak az ezer éves múltat, hanem a szerzetesi élet modernségét is megismerhettük. Soproni utunk alatt először kisvonattal, majd gyalogosan is felfedeztük a város érdekességeit. Soproni szentmisénket a gyönyörű Szent Mihály templomban mutattuk be. Napközis táborunk a helyi értékek megismerését is célul tűzte ki. Abdán a Szűz Mária kápolnánál, a Rákóczi emlékműnél és a Radnóti emlékműnél is megemlékeztünk a helység nevezetes történelmi eseményeiről. Ikrényben a frissen alakult csapatokkal elkezdtük a szokásos vetélkedőt, melyben a kicsik-nagyok egyaránt lelkesen vettek részt. Kunszigeti napunk sok élményt tartogatott a csapatok számára. Kisétáltunk a Duna-partra, utána jólesett a bográcsgulyás a plébánia udvarán. Vetélkedőnk itt folytatódott, ügyességre, gyorsaságra tudásra is szükség volt. A csütörtöki napunk a kunszigeti Szent Lőrinc templom búcsúi miséjével zárult hivatalosan. Estére a bátrabbakat sátrazásra hívtuk a plébánia udvarára. Nagyon hangulatos estét tölthettünk együtt, még a gitárok is előkerültek a tűz mellett. Pénteken pisszenés nélkül hallgattuk végig Csaba atya tanúságtetelét, nagyon köszönjük, hogy megosztotta velünk történetét. Táborzárásként a csapatok előadásait néztük végig. Szó volt hűségről, szabadságról, kincsekről és szerzetesekről is.

Az egymásra figyelés, a kicsikkel törődés és a végtelen kreativitás együtt felejthetetlen élményekkel ajándékozott meg minden résztvevő gyermeket, és a szervezői csapatot egyaránt. Hatalmas élmény évről-évre megtapasztalni, micsoda óriási kegyelem van egy ilyen hittantáborban.

Nem is kérdés… Folytatjuk!