Hittantábor az Őrségben (2022.06.27-07.01.)

2022. június végén 15-ik alkalommal indultak útnak az abdai, börcsi, ikrényi, kunszigeti és öttevényi hittanos gyerekek Winkler Zsolt atya vezetésével nyári táborozásra. A tíz évvel ezelőtt még gyerek résztvevők immár évről évre csoportvezetőként jönnek velünk. Az idei táborunk témája a 20. századi magyar boldogok, szent életű példaképeink voltak. A mindennapi szentmisék, és a csapatok feladatai is mind ezen téma köré épültek. Ebben az évben az Őrség szívében, Ispánkon vertünk tanyát.

Szentmiséinket az Árpád-kori veleméri, és az őriszentpéteri templomban, valamint Szentgotthárdon, a Boldog Brenner János zarándokút végén álló kis kápolnában mutattuk be. A zarándokutat csoportunk is végigjárta Bodorkós Imre atya vezetésével, boldog Brenner János ereklyéjével. Jártunk Pityerszeren, ahol megcsodáltuk az Őrségi Népi Műemlékegyüttes régi épületeit, és megkóstoltuk a tájegység jellegzetes ételét, a dödöllét is. A Nemzeti Parkban láttunk bölényeket, majd fürdőztünk a Szentgotthárdi Élményfürdőben. A Jeli Arborétumban csodás természeti környezetben barangoltunk.

A gazdag kulturális programok, természeti látnivalók és a fürdőzés mellett nem maradhatott el a szalonnasütés, és a jó hangulatú csapatjátékok sem. A csapatok Boldog Apor Vilmos, Boldog Brenner János, Boldog Sándor István, Boldog Salkaházi Sára, Boldog IV. Károly és Boldog Batthyány-Strattmann László életéből mutattak be erkölcsi példaként előttünk álló részleteket.

Táborzáró szentmisénken a szabad ég alatt adtunk hálát az elmúlt évek élményeiért. A tábor napjai hamar teltek, de az élmények még hosszú időre feltöltenek mindenkit. Várva várjuk a jövő évet!