Búcsúzom


Kedves Testvéreim!

Eljött az ideje annak, amikor búcsúznom kell. Ezúton is szeretnék elköszönni tőletek, mint volt öttevényi, börcsi, ikrényi, kunszigeti, abdai plébános, mint egykori mosonszentmiklósi lelkipásztor.

Miként az utolsó szentmiséken, mint helyi lelkipásztor hálából mutattam be a legszentebb áldozatot, úgy most is hálát adok a jó Istennek, hogy ennyi idő megadatott köztetek. Hála és dicsőség az Úrnak, amit gyarló szolgálatommal tehettem értetek! Hála és dicsőség Neki, amit együtt értünk el hívő közösségeinkért! Személyes hálám és köszönetem Őneki, Aki meghívott a papi hivatásra, hogy miközben igyekeztem a magam korlátai, esendősége mellett „mindenkinek mindene” lenni, azaz szolgálni a hívek üdvösségét, mert mindezt „az evangéliumért” próbáltam tenni, aközben én gyarapodtam, gazdagodtam a hívek, a ti szeretetek által. Nem tudom másként kifejezni, mert kevés rá az emberi szó: hála mindenért Istennek és köszönet mindazért a szeretetért, amit tőletek kaptam!

Mindent köszönök a plébániai tanácsadó testületek tagjainak, akik támogattak lelkipásztori munkámban! Köszönet munkatársaimnak a lelkiismeretes sekrestyési és kántori szolgálatért, hitoktatóinknak a hitoktatásban végzett elkötelezett munkájukért, a lelkes énekkaroknak! Köszönet azon barátaimnak, akikkel programokat szerveztünk, a ministránsoknak, az imacsoportoknak, a mindig fiatal ifjúsági közösségünknek! Köszönet a testvéreknek, akik falvainkban a közösséget alkották! És itt szeretnék köszönetet mondani azon testvéreinknek, akik az interneten figyelemmel kísérték közösségeink életét, annak imaéletébe bekapcsolódtak. És külön köszönetemet szeretném kifejezni a kommunikációs teamnek, akik egyházközségeink életéről fáradhatatlanul és olyan csodálatos módon tudósítottak. Így tudtunk együtt lenni, egyek lenni különleges módon az internetes felületek által.

Most innét én elköszönök… Búcsúzom, mint volt öttevényi, börcsi, ikrényi, kunszigeti, abdai plébános, mint egykori mosonszentmiklósi lelkipásztor. De nem búcsúzom, mint testvéretek…!

Testvéri szeretettel:

Winkler Zsolt

Kérek benneteket, hogy támogassátok és segítsétek új plébánosotokat, Varga Balázs atyát!