Szent Antal búcsú Kunszigeten (2021.06.13.)

2021. június 13-ra díszbe öltözött a kunszigeti Szent Antal kápolna és környezete. A kápolna mellett az erdélyi testvérfalu, Nyárádgálfalva adományából fa harangláb épült, Kunsziget községe pedig harangot öntetett az alkalomra. Régi vágyunk teljesült ezzel, hisz így már harangszó is jelzi a szentmiséket. A haranglábat az ünnep keretén belül fel is szentelték.

A kápolna is kívül-belül megújult, az oltár a restaurálás után méltó díszben fogadta a zarándoklatra érkező híveket. Nem maradhatott el a hagyományos virágfüzér-kapu sem. A Győri úti asszonyok keze munkája alázattal készült idén is erre a fontos ünnepünkre.

A vasárnapi ünneplés a templomnál kezdődött, ahonnan körmenetben, énekelve vonultunk a keresztet követve. Az éneklést Medgyesi S. Norbert tanár úr vezette. Velünk tartott dr. Reisner Ferenc atya, püspöki helynök, aki a szentmisét celebrálta, és a szentbeszédben tanított bennünket. Emlékeztetett, hogy több, mint 100 éve járványból menekülve építette a falu lakossága a kápolnát. A mostani járvány idején is bátran forduljunk Istenhez. Az evangéliumra utalva bátorított minket, hogy legyünk mustármagok, ha Istenben bízunk, hatalmas erőt kapunk. Legyünk ezáltal Isten jelei közösségünkben. Isten biztonságot adó jelenlétének örömét vigyük ebbe a szorongó világba.

A szentmisét követően a körmenet Medgyesi S. Norbert tanár úr előéneklésével, Szent Antal énekekkel visszatért a templomhoz, ahol Ferenc atya záró áldással elbúcsúztatta a zarándokokat.

A Szent Antal nyolcad ezzel még nem ért véget. A kápolnában minden nap reggel 8 órakor szentmisét, este 8 órakor imaórát tartunk. A záró szentmise vasárnap reggel 8 órakor lesz, erre is várjuk a kedves testvéreket, imádkozzunk együtt!