A Tisza-tónál táboroztunk (2021.06.28.-07.02.)

Az öttevényi, börcsi, ikrényi, kunszigeti, abdai hittanosok már nagyon várták, hogy június utolsó hetében elkezdődjön a hittantábor Winkler Zsolt atya vezetésével, amely idén is sok élményt és remek programokat ígért. A tábornak Noé története adta meg a keretet, melynek egy-egy tanítása minden napunkon megjelent.

Megérkezésünk után a Sarudi Szentháromság templomban vehettünk részt tábornyitó szentmisénken. A szállás elfoglalása, berendezkedés után a helyi állatsimogató lakóival ismerkedtünk meg. Az est során játékos feladatokkal megalakultak a csapatok, akik a tábor végéig egy-egy kis közösséget alkotva figyeltek egymásra és tevékenyen részt vettek a mindennapi közös imádságokban.

Másnap a poroszlói Ökocentrumba látogattunk el, ahol megismerkedhettünk a Tisza-tó élővilágával és vezetett csónaktúrán bejárhattuk annak náddal szegélyezett rejtett ösvényeit. Napunkat szalonnasütéssel és éjszakai csillagvizsgáló túrával koronáztuk meg.

A következő nap a fürdőzésé volt. Az önfeledt szórakozás mellett a gyerekek ötletes vízi vetélkedőkön mutathatták meg ügyességüket. A nap zárásaként kvíz és kézműves, ügyességi játékokkal folytatódott a csapatok közötti versengés, ahol helyi jellegzetességek jelentek meg: többek között volt tiszavirág készítés, Kilenclyukú híd építés, bárányterelgetés.

Táborozásunk utolsó teljes napján a Hortobágyra látogattunk el. Délelőtt bejártuk a vadasparkot, a délutáni sportvetélkedők után pedig pusztai fogatozásra indultunk, ahol megnézhettük a csikósok lélegzetelállító bemutatóját is. Esténket a minden évben nagy sikert arató Ki-Mit-Tud zárta, ahol a csapatoknak Noé történetének egy-egy részletét kellett feldolgozniuk, megjelenítve annak tanítását.

A Tisza-tótól búcsúzva, hazaindulás előtt közös szentmisén adtunk hálát a sok színes, lelkiekben gazdag élményért.

(Szöveg: Baloghné Gerencsér Márta, Kép: Kungl Anita)