Elsőáldozás Ikrényben (2022.05.08.)

Az ikrényi Szent Kereszt Felmagasztalása templomban május 8-án, Jó Pásztor vasárnapján elsőáldozási szentmisére gyűltek össze a hívek. Hat kis elsőáldozó részesült először az Eucharisztia szentségében.

Winkler Zsolt atya köszöntőjében kiemelte, hogy az elsőáldozók fehér ruhája híven tükrözi lelki tisztaságukat, várakozásukat, amellyel erre a mai ünnepre készültek. Szentbeszédében köszönetet mondott a szülőknek, akik a válságokkal, bizonytalansággal és kiszolgáltatottsággal teli világban Istenre bízzák magukat és gyermekeiket. Hangsúlyozta, hogy csakis Krisztus, a Jó Pásztor a biztos jövő alapja. Az elsőáldozókhoz szólva arról beszélt, hogy legfőképpen azért méltóak az elsőáldozásra, mert nemcsak ésszel, hanem a szívükkel is felkészültek Jézus befogadására. Arra kérte őket, vigyázzanak rá, hogy mindig és egyre jobban Jézus lakjék a szívükben.

A prédikáció után az elsőáldozók megújították keresztségi fogadalmukat, amelyet annak idején szüleik és keresztszüleik tettek meg helyettük. A hat gyermek első szentáldozása valóban felemelő érzés volt minden jelenlévő számára. Ragyogó szemmel, tiszta lélekkel vették magukhoz Krisztus testét. Könyörgő imáikban köszönetet mondtak Jézusnak és kérték, hogy vezesse őket tovább az életben.

Zsolt atya zárásként elmondta, a közösség jövője múlik azon, hogy ezek a gyermekek megmaradjanak a krisztusi úton és a későbbiekben is legyenek követőik. Majd köszönetet mondott a szülőknek, Baloghné Gerencsér Márta hitoktatónak és mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a méltó ünnepléshez. Külön kiemelte az Ikrényi Templom Kórusát, akik ifjúsági énekekkel tették még különlegesebbé a szentmisét.

Az ünnepet az elsőáldozók közös fényképezése zárta. A templomból kilépve a melengető tavaszi napfény tükrözte a hívő közösség szívében, lelkében lakó örömöt.