Gitáros diákmise Szent József ünnepén (2022.03.19.)

Március 19-én, Szent Józsefnek, a Szent Család őrzőjének, gondviselőjének ünnepnapján ismét összegyűltünk az öt falu hittanosaival, hogy méltóképpen megemlékezzünk arról a szentről, aki erényeiben a ma élő emberek példaképe lehet.
Napjainkban, amikor a családok egy része szétesőben, a szép családi élet ritkulóban van, jó és fontos felidézni a Szent Család példáját, benne Szent Józsefet, hogy erőt merítsünk belőle.

A mai ünnepi délután is ezt próbálta a gyerekek nyelvén, a gyerekekhez szólóan megvalósítani. Ügyes kezek a tisztaság jelképes virágát, a liliomot készítették el, majd Szent József életéhez, jelleméhez kapcsolatos kérdésekre keresték a helyes választ a gyerekek. A szentmisére készülve örömmel láttuk, hogy felnőttek-szülők, nagyszülők is érkeztek szép számmal.

A szentmise fő gondolata Szent József erényei volt. A gyerekek egy-egy okos gondolat elmondása után az általuk készített liliommal díszítették az oltárt. A szentmisét a Totus Tuus Ének- és Zenekar tette igazán különlegessé. Részben saját szerzeményeikkel színesítették és tették felemelővé a szertartást. Útravalóul a gyerekek egy Szent Józsefhez szóló imát és egy színezőt kaptak.

Reméljük, hogy a mai délután, ha csak egy picit is, de hozzájárult az ima utolsó sorainak megvalósulásához:

“hogy családunk kicsi háza
Názáretnek legyen mása!”
Ámen!