Szent Miklós nap Mosonszentmiklóson (2015.12.05.)

Szeretlek Mikulás!

Templomunk védőszentjének, Szent Miklós püspöknek ünnepét ebben az évben december 5-én tartottuk. Jubileumi, 10. évfordulót ünnepeltünk. A szokásos hittanos „Szeretlek Mikulás” vetélkedő szombat délután volt az iskolában. Sajnos kevés hittanos érkezett Öttevényről és Kunszigetről.
Szent Miklós püspökön kívül vendégünk volt még Németh László atya, és dr. Stift Zoltán „Angelico”atya is. A gyerekek verssel köszöntötték Miklós püspököt, majd kezdődött a hagyományos verseny. Először földimogyoróból kellett kis Mikulásokat készíteni időre, majd emlékezetből leírni, hogy mit rejt a Mikulás feneketlen zsákja. Ismét volt Mikulás öltöztető verseny is. Izgalmassá tette a feladatot, hogy a szakállt borotvahabból kellett készíteni. A versengés közben Angelico atya rajzos, énekes hittan órát tartott a csapatoknak. Az iskolai délután uzsonnával zárult. 17 órakor kezdődött az ünnepi szentmise, aminek a szónoka Németh László atya volt. Felidézte Szent Miklós püspök életét, és követendő példaként állította mindnyájunk elé segítő tetteit. A mise végét követően, a Mikulásra várva, az előző években készült Szent Miklós napi képeket néztük meg.
Ünnepünk a verseny eredményhirdetésével és ajándékosztással zárult. Jövőre találkozunk! – búcsúzott mindenkitől Miklós püspök.