Plébániai Tanácsadó Testület alakult Kunszigeten

Az egyház megújulási törekvésének megfelelően a korábban egyházközségi képviselő testület 2015-től új formában segíti a plébános munkáját és az egyházközség életét. Az új testület immár plébániai tanácsadó testület néven működik, tagjai a plébános, az általa kijelölt, illetve a hívek által szavazás útján megválasztott személyek. A testület megbízatása öt évre szól.

A testület tagjai: Ács Péter, Csapó Gábor, Jursicsné Varga Andrea, Kungl Anita, Major Ernő, Szalai Árpád, Szalai István, Szalai József, Szalai Márk, Szalai Miklós, Szalai Sándor, Tóth Balázs, Varga Gyula, Varga Balázs, Virger Gyula, Winkler Zsolt plébános.

Tiszteletbeli tagok, akik véleményükkel, tapasztalatukkal segítik a testület munkáját: Hécz Vince, Varga Béla. Póttagok: Csapó Józsefné, Jursics Béláné, Varga Zoltánné.

A testület elnöke Winkler Zsolt plébános. A testületben a további tisztségeket a következő személyek látják el: alelnök: Szalai Sándor, jegyző: Major Ernő, pénztáros: Jursicsné Varga Andrea, számvizsgálók: Szalai István és Virger Gyula, templomatya: Ács Péter, plébánia gondnok: Varga Gyula Karitasz és egyéb gyűjtések koordinátora: Csapó Gábor, kommunikációs felelős: Kungl Anita.

A testület feladata segíteni a plébános munkáját, a jó gazda gondosságával felügyelni és gondozni az egyházi tulajdonban levő ingatlanokat, értékeket, valamint szervezni az egyházközség hitéletét. Ehhez köszönjük a hívek eddigi támogatását, és bízunk benne, hogy munkánkkal továbbra is szolgálni tudjuk közösségünkön keresztül egész falunk javát.

(Kungl Anita)