Bérmálás Öttevényen (2020.10.25.)

Október 25-én 13 fiatal kapta meg a Szentlélek ajándékának jelét az öttevényi templomban.

Az öt egyházközség fiataljai már több mint egy éve készültek a bérmálás szentségének felvételére, amelyre a vírushelyzet miatt csak most kerülhetett sor.

Minden bérmálkozót az Ifjúsági Kör egy-egy tagja mentorált, megmutatva ezzel, milyen az Egyház felnőtt, teljes jogú tagjának lenni, illetve milyen érzés egy katolikus fiatalokból álló közösségbe tartozni.

A bérmálkozók lelkesen és szorgalmasan készültek az alkalomra. Az ünnepi szentmise végén Oláh Réka fogalmazta meg tanúságtételével mindannyiuk gondolatait. Imádkozzunk fiataljainkért, hogy hitüket megőrizzék, és maradjanak meg az Egyház közösségében!

(Fotó: Bartha Zoltán)

Tanúságtételem

Kedves Testvérek!

Hosszú és rögös út vezetett idáig, de most itt vagyok és olyan boldogságot érzek, mint még soha eddig. A Szentlélek a szívembe költözött és tudom, hogy már nem hagy el soha. Ugyanaz a Szentlélek, akinek erejéből Jézus feltámadt és ugyanaz, aki a Szenteket vezérelte. Körülölel, kitárja a szívemet és lángra lobbantja benne az Isten iránti szeretet tüzét. Teljesen átformál és erőt ad ahhoz a küldetéshez, amit Krisztus szánt nekem.

Már egészen kicsi korom óta fontos nekem, hogy közel legyek Istenhez, mert hamar megtapasztaltam, hogy Nélküle élnem nagyon nehéz.

Nagyon szerettem hittanórákat és mindig vártam miről mesél majd a hittantanár.

De, legjobban a mai napig azt szeretem, hogy itt lehetek a templomban Jézussal, mert beszélgethetek vele, letehetem elé a gondjaimat és újult erővel térhetek haza. Ha Isten részese az életemnek akkor minden jó és nem keseredek el, ha valami nem egészen úgy történik ahogy én szeretném. Átengedem neki az irányítás és tudom Ő nem vezet rossz úton. A Szentlélek segítségével ki tudom mondani:” Uram legyen meg a Te akaratod!” és teljesen rá tudok hagyatkozni Krisztusra. Minden napom csoda mert szüntelen megtapasztalom Isten szeretetét és kegyelmét.

A legjobb döntésemnek tartom, hogy igent mondtam akkor amikor megkérdezték szeretnék-e bérmálkozni. Nagy lelkesedéssel indultam neki a felkészülésnek. Szerettem volna a bérmálás szentsége által megerősödni hitemben. De Isten útjai kifürkészhetetlenek: A járványhelyzet miatt el kellett halasztani a bérmálást. Egy kicsit szomorú lettem mert már nagyon szerettem volna felvenni a szentséget. Számomra ez a szentség a megszentelő kegyelmet, a Szentlélek mindennapi pártfogását és Isten végtelen szeretetét jelenti, hogy nem hagyott minket árván tévelyegni. Nagyon hálás vagyok az Úr Jézusnak, hogy megadta ezt a napot, és azt is köszönöm neki, hogy itt lehetünk.

Gondolataimat XVI. Benedek pápa szavaival zárom:

„Mit jelent, hogy megkaptad a Szentlélek „pecsétjét”? Azt jelenti, hogy kitörölhetetlen jelet viselsz, végleg átváltoztál és új teremtménnyé lettél. Senki sem maradhat meg a régi életében, aki ezt az ajándékot megkapta! Aki „megkeresztelkedett” a Szentlélekben, azt lángra lobbantja Isten szeretete. Akit „átitat a Lélek”, az új erővel fedezi fel, hogy milyen szép az a terv, amellyel Isten a világot és minket megalkotott- és lelki megújulás forrásává tud lenni mások számára is. Aki megkapta a Szentlélek „pecsétjét”, az nem fél küzdeni a szeretet kultúrájának győzelméért, kiáll Krisztus mellett, és arra törekszik, hogy átitassa látásmódját, gondolatait és az Evangélium igazsága.”

2020. október 25.

Oláh Réka