Szentségimádási nap Ikrényben (2022.04.24.)

Húsvét nyolcadának utolsó napján, 2022. április 24-én, az Isteni irgalmasság vasárnapján templomunk egész nap nyitva állt, lehetőséget adva mindannyiunknak, hogy kifejezzük az Oltáriszentség iránti tiszteletünket.

A csendes, egyéni szentségimádás mellett az Ikrényi Templom Kórusa és az Öttevényi Szentlélek Imacsoport közös imádságába kapcsolódhattunk be.

Az ünnepélyes záró szentségimádási órán Varga Balázs, a csornai Jézus Szíve plébánia plébánosa segített minket gondolataival, elmélkedéseivel, hogy közelebb kerülhessünk az Oltáriszentséghez.

Rámutatott, hogy nem lehetünk közömbös, tétlen szemlélők, hiszen a feltámadt Krisztus van közöttünk. Amikor Jézus hozzánk jön bármit kérhetünk tőle, de ekkor már semmit nem kell kérnünk, hiszen a legfontosabb, Ő már velünk van.

A legszentebb Oltáriszentségről szóló prefációban is hallhatjuk: E szentséges titok által táplálod és megszenteled hívő népedet, hogy a földkerekségen minden ember az egy hit világosságában éljen és szeretetben forrjon eggyé.

Egy bécsi professzor, aki bevallása szerint még nem kapta meg a hit kegyelmét, egyszer így szólt hívő tanítványaihoz: felkerestem a környék összes templomát, de semelyikükkel sem találkoztam. Ha hinnék benne, hogy a feltámadt Krisztus van jelen az Oltáriszentségben, el sem akarnék mozdulni mellőle.