Hittanos farsang (2022.01.30.)

Itt a farsang, áll a bál…amire ezúttal öttevényi helyszín várta január 30-án délután a hittanos gyerekeket. Jókedvet mindenki hozott magával, és többen jelmezben érkeztek.

A játékok során először bohócokat készítettek a gyerekek. Ügyes kezek vágták a cilindert, a krepp papírt, ragasztották a piros orrot, rajzolták az arcot. A következő feladatban minden csoport egy tagja átélhette a múmia-létet, ugyanis társai a talpától a feje búbjáig betekerték fehér papírral. Ha nem is az örökkévalóságnak készültek a múmiák, de nagyon jól sikerültek! Ez után a gyerekek szaglását és ízérzését tettük próbára. 9 féle illatot – pl. kávé, narancs, fahéj, tömjén – és 9 féle ízt kellett (volna) felismerni. Volt akinek májkrém, másnak citrom, ketchup vagy csoki jutott kóstolásra. A játékok fénypontja a flúgos futam volt, ahol apukák és Zsolt atya is kivette részét a mókából. Köszönet érte! A “lovak” unikornis díszben, hátukon egy manóval (kisebb gyerek) tették meg a távot egy kis abrakért, nagy derültséget keltve.

A farsang elmaradhatatlan “kelléke” az eszem-iszom. Köszönet a szülőknek a sok finom süteményért, fánkért! A tánc sem maradt el, Márta néni táncra csábította a gyerekek nagy részét. Volt limbó-hintó, vonatozás…

Egyszer minden jónak vége szakad, így a farsangi mulatságnak is. Kipirulva, elfáradva, egy nagyszerű délután emlékével térhettek haza a gyerekek.