Szent Kereszt Felmagasztalásának búcsúja Ikrényben (2020.09.13.)

2020. szeptember 13-án, vasárnap 11 órai kezdettel tartották Ikrényben a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepi szentmiséjét. A templomba lépőket azonnal meghittség járta át, hiszen a gyönyörűen díszített szentély előtt, a búcsú alkalmából kihelyezett Szent Kereszt ereklye fogadta őket.

Winkler Zsolt plébános atya szentbeszédében mindenki találhatott hozzá közel álló gondolatot, melyet útravalóként hazavihetett magával.

A kereszt tiszteletéről beszélve Joseph Ratzinger bíborost, a mai XVI. Benedek pápát idézte, aki így mutatott rá, mikor megkérdezték tőle, miért sebezzük a gyerekek lelkét az iskolák falára kitett kivégzőeszközök, a kereszt látványával: „A kereszt az iskolafalon borzasztó dolog, mert megmutatja, mire képes az egyik ember a másikkal, ugyanakkor áldott eszköz, kincs, mert azt is megmutatja, hogy mindezek ellenére mire képes az Isten az emberekért.” A kereszt Isten szeretetének, az ember felé áradó élő szeretetének jele, egyben nagy kegyelem forrása.

A Szentlelket segítségül hívva közösen imádkoztunk a hittanos gyermekekért az új tanév kezdetén.

A szentmise után szerény agapé várta a híveket a templom melletti fák árnyékában, ahol kötetlen baráti beszélgetéssel zárult a közös ünneplés.