Jótékonysági koncert Öttevényen (2015.01.24.)

2015. január 24-én jótékonysági koncertet adott az öttevényi római katolikus templomban az újonnan alakult, fiatalokból álló Szent II. János Pál pápa Ének- és Zenekar.

A csapat elsődlegesen a templomi liturgikus énekszolgálatot látja el, felkészítőjük és vezetőjük a templom kántora, Ott Gergely. Az egyediségük abban rejlik, hogy bár „gitáros énekeket” játszanak és énekelnek, de mindezt egyelőre még gitáros nélkül teszik különböző hangszereken, teljesen egyedi hangszereléssel, hiszen a kották is mind egyedileg készülnek el. Két zongorista, egy fuvolista, egy ütőhangszeres és nyolc énekes működött közre ez alkalommal, mely reményeink szerint a jövőben bővülni fog. Az énekek kiválasztásánál kulcsfontosságú szerepet játszik mind a hangszeres tudás, mind az énekkar hangterjedelmi képességei és a darab nehézsége is.

Az első rövid debütálásuk 2014. december 24-én történt a hagyományos pásztorjáték előtt. Olyan minőségi és szép muzsikával kápráztatták el a híveket, hogy közkívánatra ismétlés kívántatott. Miután sikerült egy szabad időpontot találni, elkezdődött a lázas szervezés, az újabb próbák sorozata, új énekek megtanulása, ami minden tag részéről nagy áldozatot követelt, de egyben boldogan és szívből vállalták az újabb koncert lehetőségét. Egy közös ötlet alapján ezen alkalmat összekötötték egy jótékonysági kezdeményezéssel is. Az öttevényi templomban a közelmúltban megújult a belső világítás, melynek anyagi segítéséhez társult hozzá az együttes.

Január 24-én eljött a nap, amikor ismét hallhattuk a társulatot. A koncert témáját tekintve egészen Krisztus születésének ünnepétől, a kereszthalálán át a feltámadásig igyekezett összefoglalni azt az örömhírt, melyet az Úr maga hagyott ránk. „Ne féljetek, én veletek vagyok a világ végezetéig!” – ígérte meg Jézus a tanítványainak, mielőtt felment Atyjához. Szent II. János Pál pápa pedig szintén erre buzdított mindnyájunkat, hogy ne féljünk kinyitni szívünk kapuját Krisztus felé. Az Ének- és Zenekar legfőbb mottójául ezt a küldetést fogalmazta meg: az éneklés által közelebb kerülni Krisztushoz, de közelebb hozni mindazokat is, akik talán más utakra terelődtek, s az ifjúsági énekek által sajátos módon lehetőségük van átadni az evangélium örömhírét az emberek felé.

Köszönjük minden Kedves megjelentnek, hogy meghallgatták a koncertet és anyagi hozzájárulásukkal támogatták a templom világításának megújulását!