Elsőáldozók bemutatása Kunszigeten (2014.02.02.)

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén arról emlékeztünk meg, hogy Mária boldog szívvel mutatta be és köszönte meg Istennek gyermekét. És az Egyház, Jézus szavai alapján, már nem egy csecsemőt állít szemünk elé, hanem az égő gyertyát.

Isten, aki minden embert megvilágosít, aki a világba jön, hogy Őt, a Teremtőt megérezze, vágyakozzon utána, keresse a kapcsolatot Vele – megadta nekünk azt az ajándékot, hogy Jézust megismerhettük, sőt megszerethettük.

Leendő elsőáldozóink előtt, de mindannyiunk előtt is, akik eddig hittanra, szentmisére járva figyeljük Őt, megnyílik az Evangélium útja, az örömteli, krisztusi út. A hit útja, amelyen Krisztus lesz a vezetőnk, a szeretet által elvezet mindnyájunkat az örök életre.

Nézzük az égő gyertyát, amely Jézust, a Világ Világosságát jelképezi. Míg ég a gyertya, fényt, meleget ad, s közben önmagát áldozza fel. Tekintsünk Jézusra és kövessük őt, hogy ne csak a nevünkben legyünk keresztények, hanem tetteinkben is. Nyissuk meg szívünket Isten kegyelme számára – ne csak a szentmisén, hanem otthon is, és mindenütt, ahol csak megfordulunk.

Imádkozzunk leendő elsőáldozóinkért:

Jóságos Atyánk!
Hálát adunk ezért a gyermekeidért.
Már egy ideje keresnek téged,
Te pedig megérintetted szívüket.
Vigyázz rájuk továbbra is,
hogy szeretetedben növekedve felismerjenek
és tetszésed szerint éljenek,
Krisztus a mi Urunk által, Ámen.