Páduai Szent Antal ünnepe (2013.06.13.)

2013. június 13-án, Páduai Szent Antal ünnepén a kunszigeti Szent Antal kápolnában gyűltek össze a hívek, zarándokok, hogy imádkozzanak a szegények és elesettek megsegítéséért, az árvíz során bajbajutottakért, a gátakon önzetlenül segítőkért és minden emberért.

Ezen a napon a 17 órakor kezdődő szentmisét Mogyorósi Márk kapuvári káplán mutatta be, s ő szólt a megjelent hívekhez is. Márk atya beszélt a kópházi gyermekkoráról, ahol szintén volt egy Szent Antal kápolna. Rámutatott arra, hogy Szent Antal élete Krisztus keresztáldozatára irányítja figyelmünket. Saját életünkben sokszor eltévedünk a dolgainkban, nehézségeink közt gyakran elfeledkezünk Isten végtelen szeretetéről, viszont ha erre a kápolnára ránézünk, mindig megjelenik egy új remény, és lelkünk ezáltal megnyugvásra térhet az Istenbe vetett hit által.

Ezzel elkezdődött az ünnepségsorozat, mely során a hívek 8 napon keresztül minden reggel 8.00 órakor szentmisével kezdik a napot, majd este 20.00 órakor hálaadó imaórával zárják.

Június 16-án, vasárnap 11 órakor Gyökér Gyula atya mutatta be a búcsúi szentmisét, melyhez a hívek körmenetben vonultak a templomtól a Szent Antal kápolnáig.