Hittantábor – Szombathely (2009.06.29. – 07.03.)

Kellemesen meleg időben indultunk a győri vasútállomásról a 2009-es hittantáborunk helyszínére, Szombathelyre. Szombathely Vas megye megyeszékhelye, a Szombathelyi Egyházmegye központja. A városban a Szombathelyi Ferences Rendházban szálltunk meg. A 2009-es hittantábor gondolata a kedvesség, a hűség, a jóság, a türelem és az öröm erénye köré épült.

Első nap megtekintettük a várost és a Sarlós Boldogasszony Székesegyházat, majd sétáltunk az utcákon. A tábornyitó szentmisénket a rendház templomában tartottuk. Este vacsora után vetélkedő volt a rendházban. Idén négy csapat alakult, melyeknek vezetői Kati néni, Rózsika néni, Ági néni és Katyi néni voltak.

Másnap Kőszegre utaztunk autóbusszal. Kőszegen megnéztük a Jurisics-várat, majd gyalog elindultunk a Hétforráshoz, ami a Kőszegi-hegység legismertebb forrása. Ott a tisztáson miséztünk, majd szalonnát sütöttünk. Késő délután indultunk vissza. Vacsora után a Narnia Krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című filmet néztük meg.

Harmadik nap délelőtt a szomszédos Szent Márton templomba és a Látogatóközpontba mentünk. Délután a Szombathelyi Kalandparkban játszhatott kicsi és nagy egyaránt.

Negyedik nap egy buszos körutazásra indultunk. Első állomás Sárvár volt, ahol Haller László atya, ikervári plébános fogadott bennünket és vezetett körbe a Sárvári várban. Sárvár után Ikervár, Körmend, majd pedig Ják következett. A jáki Szent György-apátságban szentmisét is tartottunk. Este a szokásos Ki mit tud?-on mutathatták meg a csapatok tudásukat. Volt, amelyik az irgalmas szamaritánusról szóló evangéliumi példabeszédet mutatta be, más Szent Márton életét elevenítette fel, de volt, aki sajátságos módon, egyedi ötletekkel adott elő valami tanulságos történetet.

Utolsó napunkon a táborzáró misét az oladi, Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére és a Fatimai Szűz Mária tiszteletére emelt templomban tartottuk, ahol Gaál Sándor atya fogadott minket. Délután indultunk ki az állomásra. Sok élménnyel tértünk haza és már előre kíváncsiak voltunk: Vajon jövőre hova megyünk táborozni?